Вчера цял ден се бях развихрила около кухнята. От давна ми се ядеше нещо което рядко се среща в България особено в по малките градове. Обожавам бейгълите от щатите почти всеки ден закусвах с тях преди да тръгна за училище....Намазани с филаделфия крема сирене, или във вид на сандвич с шунка, яйце, бекон или каквото ти се прияде. Нека да споделя с вас малко снимков материал от вчерашното готвене и рецептата ако някой иска да опита.
А ето я и рецептата:
Смесете:1 чаша вряло мляко1/4 ч. масло1 с. л. захар1 ч. л. солКогато сместта се охлади, добавете, докато разбърквате около 3 мин. 1 пакетче суха мая.Прибавете 1 - 2 яйца3 и 3/4 чаши пресято брашноОт продуктите оформете меко тесто, което месете около 10 мин. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете го да втаса в намазан с олио съд, покрито с кърпа, докато удвои обема си. Разделете го на 18 топки, които оформете като гевречета. Краищата трябва да са заострени, като може лесно да ги слепите с вода. Оставете ги пак да втасат на покрита в брашно повърхност за още 15 мин. Ако искате тестото да стегне, след като втасат можеда ги замразите за 2 часа. (така по-лесно ще се изпълни следващия етап:)Сложете да заври 2 quarts вода с 1 с. л. захар и пуснете вътре оформените бейгъли. След като изплуват на повърхността, ги обърнете и ги оставете да се варят още 3 минути. Извадете, отцедете и ги поставете върху хартия за печене. Намажете ги с белтък и ги поставете в загрята предварително на 250 градуса фурна за 20 - 25 мин. или докато придобият златистокафяв цвят.
Ох, огладнях :)
ОтговорИзтриванеЕха, това непременно ще го пробвам, Кате :).
ОтговорИзтриванеМного апетитно ми изглеждат :). И аз ще ги пробвам.Благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриване