петък, 23 април 2010 г.

Happy Birthday To ME :)







Днес Ставам с една година по голяма а надявам се и по-мъдра !!!!






четвъртък, 22 април 2010 г.

сряда, 21 април 2010 г.

Вкусни Бейгъли







Вчера цял ден се бях развихрила около кухнята. От давна ми се ядеше нещо което рядко се среща в България особено в по малките градове. Обожавам бейгълите от щатите почти всеки ден закусвах с тях преди да тръгна за училище....Намазани с филаделфия крема сирене, или във вид на сандвич с шунка, яйце, бекон или каквото ти се прияде. Нека да споделя с вас малко снимков материал от вчерашното готвене и рецептата ако някой иска да опита.
А ето я и рецептата:
Смесете:1 чаша вряло мляко1/4 ч. масло1 с. л. захар1 ч. л. солКогато сместта се охлади, добавете, докато разбърквате около 3 мин. 1 пакетче суха мая.Прибавете 1 - 2 яйца3 и 3/4 чаши пресято брашноОт продуктите оформете меко тесто, което месете около 10 мин. Ако е необходимо, добавете още брашно. Оставете го да втаса в намазан с олио съд, покрито с кърпа, докато удвои обема си. Разделете го на 18 топки, които оформете като гевречета. Краищата трябва да са заострени, като може лесно да ги слепите с вода. Оставете ги пак да втасат на покрита в брашно повърхност за още 15 мин. Ако искате тестото да стегне, след като втасат можеда ги замразите за 2 часа. (така по-лесно ще се изпълни следващия етап:)Сложете да заври 2 quarts вода с 1 с. л. захар и пуснете вътре оформените бейгъли. След като изплуват на повърхността, ги обърнете и ги оставете да се варят още 3 минути. Извадете, отцедете и ги поставете върху хартия за печене. Намажете ги с белтък и ги поставете в загрята предварително на 250 градуса фурна за 20 - 25 мин. или докато придобият златистокафяв цвят.

събота, 17 април 2010 г.

малко стари нещица...

Тази снимка е правена докато бяхме на пикник с мъжа ми и той търсеше дърва за огън. Докато го чаках да се върне си бях взела книга на "Казандзакис" и докато преглеждам съдържанието и една калинка кацна на страницата...взех фотоапарата и се прицелих :)Носи ми хубав спомен.

Don't Call Me Flat Challenge







А ето я и Жълтата версия :)

Crazy Challenge- Don't Call Me Flat




Публикувам две картички. Едната (червената) я оцветих с с маркери и много много не се получи, а жълтата с моливи и май стана по добре. Оставям вие да решите коя ви харесва повече !!!!

петък, 16 април 2010 г.

Retro Card for Cardsaddicted challenge !!!




Тази картичка беше подарък за прабабата на Венко (моята баба) идеята за да я направя дойде от мъжа ми който искаше да изненадаме болната ми баба за да се почувства по добре. Мисля че пасва на картичкофурийската тема. В картичката пишеше... "Бабо Кате мама и тати ми казаха че си болна и за да се почувстваш по добре реших да те изненадам. Пращам ти много целувки....Твоя правнук ВЕНКО."

Великден 2009











Понеже тази година с идването на синчето ни Венко нямаше как да си поиграя с кухи яйца които ръчно да украся за това ви показвам миналогодишните яйчица с които с мъжа ми доста се позабавлявахме. Най сложното за направата на тези яйца беше да ги направя кухи. Докато се ориентирам как става номера счупих 2-3 без да искам:)

Малко Семпли сватбени покани




Представям ви малко от моите творения с които се занимавам от известно време. Много са Семпли но пък мисля че се получава чудесна комбинация от цветове.

понеделник, 12 април 2010 г.

картичкофурии

едно свежo и пролетно предложение

Венко на близо 3 месеца